Špenátový krém s krutony a slaninou - postup přípravy
Špenátový krém je lahodný a jeho výhodou je, že jej můžete podávat teplý, ale i vychlazený. Příprava polévky podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové je jednoduchá a velmi rychlá.
Základ
Příloha
Šalotku oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, na kterém šalotku 1 minutu restujte. Zatím oloupejte česnek, který prolisujte a vmíchejte k cibuli. Restujte 30 vteřin a přidejte omyté špenátové listy.
Vše v hrnci osolte, opepřete a zalejte vodou, kterou přiveďte k varu a polévku duste pod pokličkou, na mírném plameni, 3 minuty. Obsah hrnce rozmixujte a vmíchejte do něj smetanu.
Poznámka: Trochu smetany si ponechte bokem na závěrečné zdobení. Smetana by měla být tučná – měla by mít minimálně 20 % tuku.
Rohlík nakrájejte na kolečka, pomocí brčka do nich vykrojte malý otvor, které můžete vidět na obrázku, potřete je česnekem a na sucho je osmažte na pánvi společně s nakrájenou anglickou slaninou.
Poznámka: Použití oleje ke smažení není nutné, protože slanina pustí tuk.
Tip: Hotový špenátový krém podávejte ozdobený kolečky rohlíku, slaninou, smetanou a nakrájenou jarní cibulkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.