Domácí sulc z vepřového kolene se zeleninou - postup přípravy
Čekáte-li hosty a nevíte, čím byste je pohostili, můžete jim připravit pravý domácí sulc. Recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem zvládnou připravit i začátečníci.
Ingredience
Zdobení
Vepřové koleno vložte do většího hrnce, přidejte k němu oloupanou cibuli v celku, bobkové listy, nové koření, celý pepř, sůl a vše zalijte vodou tak, aby bylo koleno celé ponořené. Hrnec dejte na plotnu, přikryjte jej pokličkou a koleno vařte přibližně 2,5 hodiny.
Po této době přidejte do hrnce oloupanou mrkev a obsah hrnce vařte pod pokličkou dalších 20 minut. Následně mrkev i maso z hrnce vyndejte a vývar si ponechte na později.
Mrkev nakrájejte na malé kousky. Z masa odřízněte kůži a nakrájejte ji nadrobno. Na kousky nakrájejte také zbylé maso. Do vývaru vložte prolisovaný česnek, nakrájenou kůži, přilijte ocet, trochu soli a vše vařte dalších 30 minut bez pokličky.
Směs sceďte a začněte plnit misky, ve kterých budete sulc chladit. Misky naplňte kousky mrkve, mraženým hráškem, nakrájeným masem a vše zalijte vývarem.
Tip: Jaké množství ingrediencí do misek vložíte, závisí na vašich chuťových preferencích.
Obsah misek nechte volně vychladnout, poté je přikryjte potravinovou fólií a vložte do druhého dne do lednice.
Tip: Domácí sulc podávejte s kolečky cibule a nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem