Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sulc z vepřového kolene se zeleninou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 200 minut

Domácí sulc z vepřového kolene se zeleninou - postup přípravy

Čekáte-li hosty a nevíte, čím byste je pohostili, můžete jim připravit pravý domácí sulc. Recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem zvládnou připravit i začátečníci.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové koleno vložte do většího hrnce, přidejte k němu oloupanou cibuli v celku, bobkové listy, nové koření, celý pepř, sůl a vše zalijte vodou tak, aby bylo koleno celé ponořené. Hrnec dejte na plotnu, přikryjte jej pokličkou a koleno vařte přibližně 2,5 hodiny. 

2. KROK

Poznámka: Během vaření se bude na hladině tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

3. KROK

Po této době přidejte do hrnce oloupanou mrkev a obsah hrnce vařte pod pokličkou dalších 20 minut. Následně mrkev i maso z hrnce vyndejte a vývar si ponechte na později. 

4. KROK

Mrkev nakrájejte na malé kousky. Z masa odřízněte kůži a nakrájejte ji nadrobno. Na kousky nakrájejte také zbylé maso. Do vývaru vložte prolisovaný česnek, nakrájenou kůži, přilijte ocet, trochu soli a vše vařte dalších 30 minut bez pokličky. 

5. KROK

Směs sceďte a začněte plnit misky, ve kterých budete sulc chladit. Misky naplňte kousky mrkve, mraženým hráškem, nakrájeným masem a vše zalijte vývarem.

Tip: Jaké množství ingrediencí do misek vložíte, závisí na vašich chuťových preferencích.

6. KROK

Obsah misek nechte volně vychladnout, poté je přikryjte potravinovou fólií a vložte do druhého dne do lednice. 

Tip: Domácí sulc podávejte s kolečky cibule a nasekanou petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů