Gnocchi se špenátem a smetanovou omáčkou - postup přípravy
Připravte si rychlý a velmi chutný oběd nebo večeři, kterou si zamiluje celá vaše rodina. Postup podle paní Jaroslavy Slavíkové nemůže být jednodušší. Omáčka je úžasně jemná a pokrm zasytí.
Ingredience
Gnocchi vsypte do vroucí vody a vařte je 5 minut. Následně je sceďte a odložte bokem.
Tip: Gnocchi vařte tak dlouho, jak je uvedeno na obalu.
Nyní si připravte omáčku. V hrnci rozpusťte máslo a 2 minuty na něm restujte nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte omyté a nakrájené žampiony a vše smažte další 4 minuty.
Následně do hrnce vsypte nakrájenou šunku s omytým listovým špenátem a směs ochuťte solí, pepřem a kurkumou. Obsah hrnce restujte dalších 5 minut a poté k němu přimíchejte strouhanou mozzarellu, tři kostičky smetanového sýra a míchejte, dokud se sýr nerozpustí – potrvá to 3–4 minuty.
Na závěr do hrnce vlijte smetanu ke šlehání a omáčku dochuťte prolisovaným česnekem a solí. Hotovou omáčku podávejte s uvařenými gnocchi.
Tip: Pokud by byla omáčka příliš hustá, zřeďte ji obyčejnou smetanou nebo trochou mléka.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.