Smažené slané šneky z těsta s rajčaty - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na originální večeři či svačinku, připravte si tyto křupavé smažené slané šneky z těsta s rajčaty. Skvěle chutnají samotné, se sýrovým dipem nebo osvěžujícím salátem.
Ingredience
Rajčata omyjte, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do mixéru. Poté je rozmixujte do hladka, přisypte k nim droždí a směs promíchejte.
Do mísy nasypte hladkou mouku, přilijte k ní rozmixovaná rajčata a vytvořte hladké nelepivé těsto. Poté ho nechte kynout 15 minut.
Vykynuté těsto hněťte po dobu 1 minuty, poté ho vložte zpět do mísy a nechte ho kynout po dobu 30 minut na teplém místě.
Vykynuté těsto rozválejte do obdélníku. Smetanový sýr smíchejte s najemno nakrájenou cibulkou a směs rozetřete na těsto. Poté ho pečlivě srolujte.
Srolované těsto nakrájejte na šneky, přikryjte je utěrkou a nechte je kynout ještě 30 minut. Poté je přendejte do pařáčku, který nejdříve vyložte pečicím papírem.
Šneky vařte přibližně 12 minut. Poté je vyjměte a smažte je na oleji z obou stan po dobu 2–3 minut. Hotové šneky můžete ihned servírovat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.