Zapečené chlebíčky s pestrou pomazánkou

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené chlebíčky s pestrou pomazánkou - postup přípravy

Pokud se k vám chystá návštěva a chcete ji potěšit něčím mimořádným k pivu a vínu, vsaďte na zapečené chlebíčky s delikátní pomazánkou z uzené šunky, sýra a zeleniny! Hosté se budou jen oblizovat, samozřejmě spolu s vámi.

Začněte tím, že si důkladně omyjete rajče a pokrájíte ho na menší kostičky. Poté jej vložte do mísy a promíchejte s kostičkami očištěné a omyté papriky.

Také přidejte nahrubo nastrouhanou uzenou šunku (lze i pokrájet),nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, nasekané čerstvé bylinky (ideálně kopr) a vše zakápněte majonézou. Promíchanou směs vrstvěte na plátky vybraného pečiva po lžících a dobře rozprostřete.

Fáze pečení chlebíčků a jejich konzumace

Namazané chlebíčky následně vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte zapékat do předehřáté trouby na 10 až 15 minut při teplotě 180 °C. Podávejte hostům teplé anebo i vlažné.




Hodit se bude k této lahůdce i jakýkoliv oblíbený dip. K zapíjení je vhodné suché bílé víno či řádně vychlazené pivo. Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy na závěr

Pokud budete chtít svou pomazánku k zapékání vylepšit, můžete do ní začlenit i menší šalotku jemně pokrájenou anebo obyčejnou žlutou  a červenou cibuli. Milovníci pikantnějších chutí zase ocení chilli papričku anebo čerstvý a prolisovaný česnekový stroužek. Místo zeleniny je pak možné použít i vařená vajíčka. Hodit se budou i sušená rajčata, vypeckované olivy, kapary a podobně.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 164 hlasů
Nahlásit chybu
146 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty