Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené chlebíčky s pestrou pomazánkou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zapečené chlebíčky s pestrou pomazánkou - postup přípravy

Pokud se k vám chystá návštěva a chcete ji potěšit něčím mimořádným k pivu a vínu, vsaďte na zapečené chlebíčky s delikátní pomazánkou z uzené šunky, sýra a zeleniny! Hosté se budou jen oblizovat, samozřejmě spolu s vámi.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si důkladně omyjete rajče a pokrájíte ho na menší kostičky. Poté jej vložte do mísy a promíchejte s kostičkami očištěné a omyté papriky.




Také přidejte nahrubo nastrouhanou uzenou šunku (lze i pokrájet),nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, nasekané čerstvé bylinky (ideálně kopr) a vše zakápněte majonézou. Promíchanou směs vrstvěte na plátky vybraného pečiva po lžících a dobře rozprostřete.

Fáze pečení chlebíčků a jejich konzumace

Namazané chlebíčky následně vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte zapékat do předehřáté trouby na 10 až 15 minut při teplotě 180 °C. Podávejte hostům teplé anebo i vlažné.

Hodit se bude k této lahůdce i jakýkoliv oblíbený dip. K zapíjení je vhodné suché bílé víno či řádně vychlazené pivo. Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy na závěr

Pokud budete chtít svou pomazánku k zapékání vylepšit, můžete do ní začlenit i menší šalotku jemně pokrájenou anebo obyčejnou žlutou  a červenou cibuli. Milovníci pikantnějších chutí zase ocení chilli papričku anebo čerstvý a prolisovaný česnekový stroužek. Místo zeleniny je pak možné použít i vařená vajíčka. Hodit se budou i sušená rajčata, vypeckované olivy, kapary a podobně.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů