Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pravé maďarské lečo s klobásou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pravé maďarské lečo s klobásou - postup přípravy

Pokud máte chuť na pokrm plný zeleniny, připravte si pravé maďarské lečo s klobásou podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Od toho českého se liší především tím, že se do něj nepřidávají vejce.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rajčata a papriky omyjte. Cibuli oloupejte, z rajčat vyřízněte bubáky a papriky zbavte semeníků. Poté všechnu zeleninu nakrájejte na drobné kousky. Následně nakrájejte klobásu na kolečka.

2. KROK

Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Cibuli přendejte na pánev a orestujte ji. Poté ji zasypte mletou paprikou a směs restujte jen 20 vteřin, aby paprika nezhořkla.

3. KROK

Do pánve přidejte nakrájená rajčata, papriky a klobásy. Směs osolte, opepřete a promíchejte. Pánev přiklopte poklicí a zeleninu duste doměkka. Podlévat ji nemusíte, protože pustí šťávu.

4. KROK

Jakmile je zelenina měkká, ochuťte maďarské lečo mletým chilli. Poté ho už jen krátce provařte a můžete ho servírovat.

5. KROK

Maďarské lečo servírujte ozdobené čerstvou petrželkou, krajícem čerstvého chleba nebo vařenými bramborami.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů