Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové karbanátky s kuřecím masem se sýrovou náplní

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové karbanátky s kuřecím masem se sýrovou náplní - postup přípravy

Bramborové karbanátky dostávají nový rozměr. Nejsou to jen brambory s kořením. Když k nim přidáte kuřecí maso a naplníte je voňavým sýrem, získáte z obyčejných surovin naprosto neobyčejnou a pohádkovou dobrotu!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Brambory oloupejte ze slupky a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Kuřecí prsíčka omyjte a osušte papírovými utěrkami a rozkrájejte je nejprve na nudličky a poté na co nejdrobnější kostičky. Jak strouhané brambory, tak i pokrájené maso pak vložte do hluboké mísy. Vyklepněte k nim vajíčko, přidejte asi jednu čajovou lžičku soli, stejné množství mletého černého pepře a na zahuštění a soudržnost těsta také dvě polévkové lžíce hladké mouky. Směs pak velmi důkladně promíchejte, abyste vytvořili jednolité těstíčko.

2. KROK

Vezměte polotvrdý sýr (použitý druh necháme na vás a vaší chuti, může to být vysokoprocentní eidam, gouda nebo třeba leerdammer či kterýkoliv jiný) a rozkrájejte ho na hranolky dlouhé asi 2 cm. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje, z masové hmoty odebírejte po jedné polévkové lžíci hmoty, kterou vhoďte na horkou pánev a rozplácněte ji na placičku.

3. KROK

Doprostřed každé placky na pánvi položte jeden sýrový hranolek a zakryjte ho další vrstvou bramborovo-masové hmoty zhruba o objemu jedné polévkové lžíce. Okraje kolem sýra se pokuste co nejlépe zatlačit k sobě, aby se sýrový balíček nerozbaloval.

4. KROK

Na středním ohni smažte placičky tak dlouho, dokud zespodu nezezlátnou. Pak je otočte na druhou stranu a pokračujte ve smažení dalších pár minut. Poté ještě jednou placičky otočte, ještě chvilku nechte smažit a vyndejte z pánve na talíř vyložený papírovými ubrousky, abyste odsáli přebytečný olej po smažení. Nechte mírně zchladnout, abyste si nespálili ruce a ústa a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů