Jednoduchá čokoládová panna cotta - postup přípravy
Pokud očekáváte návštěvu a přemýšlíte, jaký dezert jí připravit, vyzkoušejte tuto jednoduchou čokoládovou panna cottu. Nakonec ji stačí posypat kakaem, nebo ji můžete ozdobit čerstvým ovocem dle své fantazie.
Ingredience
Čokoládu nakrájejte na menší kousky. Poté do misky nasypte želatinu a zalijte ji 50 ml vody. Promíchejte ji a nechte ji nabobtnat.
Do hrnce nalijte smetanu ke šlehání a přilijte do ní mléko. Poté do něj vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Hrnec přendejte nad oheň a začněte směs zahřívat.
Jakmile bude směs horká, přidejte do ní nabobtnanou želatinu a nechte ji rozpustit. Dávejte však pozor, aby směs nezačala vřít.
Hrnec stáhněte z ohně a pomocí naběračky odeberte přibližně 400 ml směsi a dejte ji stranou. Hrnec vraťte zpět nad oheň a vmíchejte do ní kakao. Poté opět do jiné mísy odeberte 400 ml směsi.
Do zbytku směsi nasypte nakrájenou čokoládu a nechte ji zcela rozpustit. Do připravených sklenic nalijte nejdříve kakaovou směs a vložte ji na 30 minut do lednice.
Do vychlazených sklenic poté nalijte čokoládovou směs a poté je dejte do lednice na 30 minut. Nakonec ji zalijte vanilkou směsí a nechte je opět vychladit po dobu 30 minut.
Nakonec panna cottu posypte kakaem a můžete ji servírovat. Před podáváním ji ještě můžete ozdobit čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ovocná zahrada