Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort s jednoduchým krémem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Čokoládový dort s jednoduchým krémem - postup přípravy

Milovníci čokolády hledají různé recepty, které by vyzkoušeli. Pokud milujete jednoduchost a zároveň lahodnou chuť, tento čokoládový dort je pro vás doslova jako stvořený. Aby nebyl suchý, je doplněn lahodným krémem, který zvládnete doslova během chvíle.

Ingredience pro:
8 porcí

Základ

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Není nic netradičního začít těstem. I když v tomto případě to jsou nejprve tekuté přísady. Do mixéru vložte vejce, dále přidejte cukr a také olej a mléko. Též přidejte prášek do pečiva a mixér můžete spustit. Díky němu si ušetříte mnoho práce, jelikož vám jednotlivé ingredience velmi snadno propojí.




Následně si v míse můžete připravit mouku. Do ní přidejte kakao a opatrně rozmíchejte. V tu chvíli přichází okamžik, do mísy s moukou přilijete také směs z mixéru. Následně už ručně vše promícháte do kakaového těsta, které by si mělo zachovat tekutou konzistenci bez hrudek. Těsto následně zamíří na plech ideálně o velikosti 40 x  25 centimetrů. Takto vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 25 minut.

Když se těsto peče, nebo naopak chladne, je pravá chvíle pro přípravu prvního krému. Na něho bude potřeba mléko, ve kterém rozmícháte kakao, cukr a také škrob. Vše následně nalijete na upečené těsto. Tekuté mléko by se do něho mělo vsáknout, což napomůže velmi vláčné konzistenci, i zajímavé chuti.

Na řadu tak může přijít další krém, z mléka, cukru, smetany a také škrobu a dalších ingrediencí. Základem je po smíchání vše zahřívat na mírném ohni. Díky tomu lze dosáhnout hustější konzistence. Na konec se přidá studené máslo, které vše zahustí. Krém se následně nanese na připravené těsto.

Jako poslední přichází na řadu kakaové krém, který vznikne přímo v pánvi. Tam začnete kakaem a postupně přidáváte další ingredience, které se opět postupně ohřívají. I tady se na konci přidá kostka másla, ale také čokoláda.

Hotový krém by měl mít hustou konzistenci, která se následně nanese na základ s předchozím krémem. Tak se vše nechá chladnout. Následuje už jenom vyndání z formy a samozřejmě také servírování, které lahodí oku. Po ochutnání se dostaví další pozitivní zážitky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů