Domácí jogurtový nanuk s jahodami - postup přípravy
Osvěžte se jogurtovým nanukem, který připravíte rychle, jednoduše a jen z několika málo ingrediencí. Čekáte-li hosty, můžete jim nanuk naservírovat jako osvěžující dezert.
Jogurtová směs
Sirup
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na čtvrtky a vsypte do hrnce. Ovoce zalijte vodou, zasypte cukrem, přilijte limetkovou šťávu a vše vařte přibližně 5 minut.
Po uvaření odstavte hrnec z tepla a nechte jeho obsah volně chladnout. Zatím v mixéru smíchejte mléko, kondenzované mléko, zakysanou smetanu, sušené mléko a jedlou sodu.
Připravte si malé obdélníkové sáčky, které naplňte do poloviny jahodovým sirupem tak, jak je ukázáno ve videu níže. Následně do sáčku vlijte trochu smetanové směsi a sáček zavázáním uzavřete.
Připravené jogurtové nanuky vložte do mrazáku a mrazte je minimálně 60 minut.
Tip: Nanuky můžete jíst rovnou ze sáčku, ale můžete jimi například ozdobit zmrzlinový pohár.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: pobre na cozinha