Nutellový nanuk se smetanovou náplní - postup přípravy
K výrobě nutellového nanuku budete potřebovat jen pár základních ingrediencí. Recept je originální, jednoduchý a dezert si rychle zamilují dospělí i děti.
Ingredience
V rendlíku vyšlehejte vaječný žloutek, cukr a mléko. Rendlík položte na sporák a směs zahřívejte přibližně 2 minuty, do zhoustnutí.
Poznámka: Směs byste měli udržovat na 80 °C, nevařte ji.
Poté směs přelijte do mísy a nechte ji volně vychladnout. Zatím v jiné míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem do husté pěny. Jednu lžičku pěny vmíchejte do vychladlého vaječného krému, který následně celý vmíchejte do mísy s pěnou.
Do nádoby na chipsy Pringles udělejte nožem 8 otvorů tak, jak to můžete vidět ve videu níže a umístěte do nich nanuková dřívka.
Do nádoby poté vlijte připravenou směs, uzavřete ji víkem a vložte ji do mrazáku na minimálně 4 hodiny. V hrnci zatím zahřívejte 1 minutu nutellu s olejem a směs přelijte do mísy.
Z mrazáku vyndejte naplněnou nádobu na Pringles, kterou nakrájejte rovnoměrně mezi jednotlivými nanukovými dřívky. Z nanuků odstraňte obal a každý z nich obalte v nutellové směsi.
Poznámka: Pracujte velmi rychle, protože zmrzlina rychle taje.
Jakmile poleva na nanucích ztuhne, můžete je podávat.
Tip: Pokud patříte k milovníkům oříšků, můžete nutellové nanuky po jejich obalení v nutelle posypat nasekanými lískovými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell