Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nutellový nanuk se smetanovou náplní

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nutellový nanuk se smetanovou náplní - postup přípravy

K výrobě nutellového nanuku budete potřebovat jen pár základních ingrediencí. Recept je originální, jednoduchý a dezert si rychle zamilují dospělí i děti.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku vyšlehejte vaječný žloutek, cukr a mléko. Rendlík položte na sporák a směs zahřívejte přibližně 2 minuty, do zhoustnutí. 

Poznámka: Směs byste měli udržovat na 80 °C, nevařte ji.

2. KROK

Poté směs přelijte do mísy a nechte ji volně vychladnout. Zatím v jiné míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem do husté pěny. Jednu lžičku pěny vmíchejte do vychladlého vaječného krému, který následně celý vmíchejte do mísy s pěnou.

3. KROK

Do nádoby na chipsy Pringles udělejte nožem 8 otvorů tak, jak to můžete vidět ve videu níže a umístěte do nich nanuková dřívka. 

4. KROK

Do nádoby poté vlijte připravenou směs, uzavřete ji víkem a vložte ji do mrazáku na minimálně 4 hodiny. V hrnci zatím zahřívejte 1 minutu nutellu s olejem a směs přelijte do mísy. 

5. KROK

Z mrazáku vyndejte naplněnou nádobu na Pringles, kterou nakrájejte rovnoměrně mezi jednotlivými nanukovými dřívky. Z nanuků odstraňte obal a každý z nich obalte v nutellové směsi. 

Poznámka: Pracujte velmi rychle, protože zmrzlina rychle taje.

6. KROK

Jakmile poleva na nanucích ztuhne, můžete je podávat. 

Tip: Pokud patříte k milovníkům oříšků, můžete nutellové nanuky po jejich obalení v nutelle posypat nasekanými lískovými ořechy.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů