Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové muffiny se smetanovým dipem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cuketové muffiny se smetanovým dipem - postup přípravy

Cuketové muffiny jsou nadýchané, chuťově zajímavé a obsahují spoustu zdravých ingrediencí. Díky tomu, že neobsahují cukr, si slaný dezert mohou dopřát i dietáři.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cuketu omyjte a nastrouhejte ji, i se slupkou, na hrubém struhadle. Následně ji vložte do cedníku, kde ji osolte a důkladně prohněťte.

Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí více šťávy.

2. KROK

Brambor oloupejte, odložte bokem a z cukety vymačkejte co nejvíc šťávy. Vymačkanou cuketu poté v míse smíchejte s krupicí, mlékem a ingredience nechte odpočívat 10–15 minut. 

3. KROK

Zatím nastrouhejte na jemném struhadle brambor, z kterého vymačkejte co nejvíc šťávy a přidejte je do cuketové směsi společně s omytou nasekanou petrželkou.

4. KROK

Tvrdý sýr nastrouhejte najemno, přidejte ho do mísy s ostatními ingrediencemi, ke kterým přilijte také olej. Vše důkladně zamíchejte a odložte bokem. 

5. KROK

V jiné míse vyšlehejte vejce do nadýchané hmoty, kterou přilijte do mísy s cuketou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do mísy mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. 

6. KROK

Vytvořeným těstem naplňte formu na muffiny a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

Poznámka: Každý otvor ve formě vymažte trochou oleje, aby se cuketové muffiny po upečení lépe vyndávaly.

7. KROK

Zatím si připravte dip. Nastrouhejte kyselé okurky, které v míse smíchejte s nastrouhanými olivami, nasekaným koprem, zakysanou smetanou a majonézou. 

8. KROK

Poznámka: Upečené muffiny podávejte společně s dipem, který jim dodá zajímavou a osvěžující chuť.

9. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů