Rychlý zelný salát s mrkví a mátou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na zelný salát, vyzkoušejte tento s mrkví a mátou, který vás příjemně ochladí v horkých letních dnech. Podávat ho můžete samotný nebo jako přílohu k masu.
Ingredience
Červené zelí omyjte, vyřízněte z něj tvrdý střed a nakrájejte ho na co nejtenčí proužky. Poté ho přendejte do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.
Mrkev přendejte do mísy se zelím. Mátu omyjte pod tekoucí vodou, nasekejte na malé kousky a přidejte ji k zelenině.
Zelný salát dochuťte šťávou z poloviny citrónu, solí a mletým černým pepřem. Poté do mísy nalijte olivový olej a vše velmi pečlivě promíchejte.
Zelný salát můžete ihned servírovat, lépe však bude chutnat, když ho necháte v lednici odležet alespoň 2 hodiny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Angie Cooking