Nadýchané americké lívance s vanilkou - postup přípravy
Tento recept na americké lívance je inspirovaný japonským postupem. Nadýchané lívance můžete podávat jako sladkou snídani nebo lahodný moučník ke kávě.
Ingredience
Ve větší míse rozšlehejte vaječné žloutky s trochou mléka a za stálého šlehání do směsi vešlehejte mouku.
Jakmile se ingredience spojí, ochuťte směs vanilkovým cukrem.
Tip: Místo vanilkového cukru můžete použít také vanilkové aroma.
V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky s cukrem do tuhého sněhu, jehož část zamíchejte do směsi se žloutky. Následně celý obsah mísy přelijte do zbytku vyšlehaného sněhu a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
Poznámka: Cukr do vaječných bílků přisypávejte postupně, aby byl sníh nadýchaný.
Olejem vymažte pánev, kterou rozpalte a těstem na americké lívance naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého na pánvi vytvářejte kolečka tak, jak to můžete vidět níže ve videu.
Lívance pečte pod pokličkou na mírném ohni 2 minuty, poté na ně rozprostřete další vrstvu těsta a pod pokličkou pečte další 2 minuty. Po této době na lívance rozprostřete ještě jednu vrstvu a smažte znovu další 2 minuty.
Následně lívance otočte, do pánve nalijte 2 lžíce vody a americké lívance smažte 5 minut.
Tip: Americké lívance podávejte polité javorovým sirupem nebo medem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte