Strakatý koláč ze 2 druhů čokolády - postup přípravy
Strakatý koláč vypadá originálně a skvěle chutná. Recept si oblíbí nejen milovníci čokolády. Pokud s pečením začínáte, nebojte se dezert vyzkoušet – příprava je snadná.
Světlé těsto
Tmavé těsto
Poleva
Nejprve připravte světlé těsto. Do hrnce nalijte kondenzované mléko a vmíchejte do něj sušené mléko, smetanu a rozlámanou bílou čokoládu. Ingredience zamíchejte a vařte přibližně 4 minuty, dokud hmota nezhoustne.
Poznámka: Směs stále míchejte, aby se nepřipálila ke dnu hrnce.
Nyní připravte tmavé těsto. V míse vyšlehejte vejce s mlékem, olejem a cukrem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do nich kakaový prášek a poté také mouku a následně kypřící prášek do pečiva.
Zapékací mísu vymažte máslem, polovinu množství těsta do ní rovnoměrně nalijte a začněte po lžičkách, na různá místa, umisťovat světlé těsto tak, jak to můžete vidět níže ve videu. Na závěr vše polijte zbytkem tmavého těsta a dezert pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 35 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj zapíchnete špejli. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, pečte dál.
Na závěr připravte polevu. Hořkou čokoládu v míse smíchejte se smetanou a vložte ji na 1 minutu do mikrovlnné trouby. Poté mísu vyndejte, polevu důkladně rozmíchejte a pokryjte jí upečený strakatý koláč.
Poznámka: Dezert nechte volně chladnout 30 minut a poté ho podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas