Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený šlehačkový řez s ovocem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Nepečený šlehačkový řez s ovocem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na ten nejlepší letní dezert, vyzkoušejte tyto nepečené šlehačkové řezy s ovocem. Jsou velmi snadné a jejich příprava vám zabere jen několik málo minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nalijte slazenou smetanu ke šlehání, přidejte do ní mascarpone a vyšlehejte ji do tuhého krému.

2. KROK

Do krému přidejte jahody nakrájené na drobné kostičky a velmi pečlivě je vmíchejte. Poté do jiné mísy nalijte mléko.

3. KROK

Sušenky namočte do mléka a dno formy o velikosti 30×20 jimi vyložte. Poté po celé ploše rozetřete šlehačkový krém.

4. KROK

Na šlehačkový krém vyskládejte ještě jednu vrstvu sušenek namočených v mléce. Řez přendejte do lednice a nechte ho odpočinout alespoň 6 hodin.

5. KROK

Přes podáváním řez posypte moučkovým cukrem, následně ho krájejte a můžete servírovat. Jako ozdobu můžete použít čerstvé jahody.

6. KROK

Tip: Kromě jahod můžete použít i jiné oblíbené ovoce, jako je například mango, maliny, ananas, rybíz, ostružiny, borůvky  nebo broskve.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videorecept krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů