Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté smažené uzlíky s vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynuté smažené uzlíky s vanilkou - postup přípravy

Kynuté smažené uzlíky jsou originální na pohled a skvěle chutnají. Potěšte své hosty dezertem, který je sladký, na povrchu křupavý a uvnitř vláčný a nadýchaný.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte sušené droždí s cukrem, teplým mlékem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a rozšlehaným vejcem. 

2. KROK

Do směsi přidejte mouku se solí a uhněťte těsto, do kterého na závěr přidejte změklé máslo. 

Poznámka: Mouku je dobré přidávat po částech, aby se ingredience lépe propojily a vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 1 hodinu kynout v teple. Po vykynutí těsto rozdělte na 10 stejných částí, z kterých vyválejte stejně dlouhé válečky o šířce 1,5 cm.

Poznámka: Z každého válečku vytvořte uzlík, jaký můžete vidět na videu níže.

4. KROK

Uzlíky položte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je 20 minut kynout. 

Poznámka: Pečicí papír nastříhejte kolem uzlíků tak, aby pod každým z nich byl kousek papíru.

5. KROK

Uzlíky i s papírem vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je z každé strany přibližně 2–3 minuty. 

Poznámka: Kynuté smažené uzlíky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Uzlíky nakonec obalte z obou stran v cukru, nechte je vychladnout a servírujte je. 

Tip: Skvěle chutnají s kávou nebo čajem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů