Kedlubnové zelí s cibulkou a kmínem - postup přípravy
Kedlubnové zelí podle paní Vladimíry Bosákové připravíte velmi rychle a jednoduše. Zelí můžete podávat jako přílohu k masu a bramborám nebo si ho dopřát ke svačině.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném sádle 2 minuty. Následně k cibuli přidejte nahrubo nastrouhané kedlubny, směs osolte, ochuťte kmínem a cukrem.
Ingredience promíchejte a smažte další 1 minutu. Poté hrnec přikryjte pokličkou a na mírném ohni pokrm duste 10 minut. Nakonec zelí dochuťte octem dle vlastní chuti.
Poznámka: Je-li kedlubnové zelí řídké, můžete ho zaprášit trochou mouky.
Tip: Zelí podávejte například jako přílohu k pečenému masu a šťouchaným bramborám. Můžete si na něm pochutnat ale také ke svačince jen tak.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.