Kuřecí játra na slanině s cibulkou a rýží - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci na lehký, rychlý a jednoduchý oběd, připravte si kuřecí játra na slanině podle paní Marie Kopalové. Maso se rozpadá v ústech, je výživné a zasytí.
Ingredience
Příloha
Na posypání
Kuřecí játra očistěte a nakrájejte je na menší kousky. V pánvi rozpalte olej a 1–2 minuty na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. Poté k ní přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a smažte další 1 minutu.
Do pánve vložte kuřecí játra, ingredience zamíchejte, ochuťte je pepřem, kmínem, sójovou omáčkou a přidejte také mražené fazolky. Směs duste pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.
Poznámka: Pokrm nemusíte solit, protože sójová omáčka je sama o sobě dost slaná. Chcete-li mít pokrm pikantnější, přidejte více pepře.
Kuřecí játra na slanině podávejte s vařenou rýží posypanou nakrájenou petrželkou.
Poznámka: Rýži vařte v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí. Při vaření se řiďte pokyny na obale konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.