Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí játra na slanině s cibulkou a rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí játra na slanině s cibulkou a rýží - postup přípravy

Hledáte-li inspiraci na lehký, rychlý a jednoduchý oběd, připravte si kuřecí játra na slanině podle paní Marie Kopalové. Maso se rozpadá v ústech, je výživné a zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí játra očistěte a nakrájejte je na menší kousky. V pánvi rozpalte olej a 1–2 minuty na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. Poté k ní přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a smažte další 1 minutu. 

2. KROK

Do pánve vložte kuřecí játra, ingredience zamíchejte, ochuťte je pepřem, kmínem, sójovou omáčkou a přidejte také mražené fazolky. Směs duste pod pokličkou na mírném ohni 10 minut. 

3. KROK

Poznámka: Pokrm nemusíte solit, protože sójová omáčka je sama o sobě dost slaná. Chcete-li mít pokrm pikantnější, přidejte více pepře. 

4. KROK

Kuřecí játra na slanině podávejte s vařenou rýží posypanou nakrájenou petrželkou. 

Poznámka: Rýži vařte v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí. Při vaření se řiďte pokyny na obale konkrétního produktu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů