Masová směs na topince s jalapeños - postup přípravy
Masová směs na topince podle Youtube kanálu Recepty bez brepty je příjemně pikantní a chuťově rozmanitá. Pokrm je vhodný jako hlavní jídlo i jako svačinka.
Ingredience
Příloha
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji společně s mletým masem 3–4 minuty. Nadrobno nakrájejte také omyté papriky, které přidejte do pánve k masu.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Směs zamíchejte, ochuťte solí, pepřem a smažte další 1 minutu. Zatím nakrájejte papričky Jalapeño nadrobno a oloupané stroužky česneku na plátky. Obě ingredience vmíchejte do masové směsi a přidejte také hořčici. Směs smažte další 2 minuty.
Znovu vše promíchejte, přidejte sójovou omáčku, loupaná rajčata a přilijte vodu. Masovou směs na topinku duste, na mírném ohni, 30 minut pod pokličkou.
Zatímco se směs smaží, připravte si topinky, které smažte na mírném plameni v rozpáleném oleji asi 4 minuty z každé strany, dozlatova.
Poznámka: Masovou směs na topince servírujte posypanou nastrouhaným čedarem s plátky nakládané okurky.
Tip: Aby nebyly topinky příliš mastné, po usmažení je odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Barevným ubrouskům se raději vyhněte – některé z nich mohou pouštět barvu a znehodnotit pokrm.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty