Věnečky s vanilkovým krémem a rumem - postup přípravy
Věnečky s vanilkovým krémem, podle paní Kateřiny Kaštanové, jsou nadýchané a obsahují lahodný krém. Můžete je servírovat ve všední den i jako slavnostní dezert.
Těsto
Krém
Na posypání
Nejprve připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkem, máslem, cukrem krupice a rumem. Směs následně vařte 1–2 minuty na mírném ohni, do zhoustnutí.
Vzniklý krém přelijte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a krém nechte volně vychladnout.
Poznámka: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Zatímco krém chladne, připravte si těsto. V míse vyšlehejte vejce s vodou, ztuženým tukem, solí a moukou.
Tip: Do směsi přidávejte mouku postupně, aby mělo těsto hladkou konzistenci bez hrudek.
Těsto vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou hlavicí a na plechu vyložený pečicím papírem vytvořte věnečky ve tvaru kruhu s otvorem uvnitř. Věnečky pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Věnečky by měly být upečeny dozlatova. Po celou dobu pečení troubu neotevírejte, aby těsto neslehlo.
Po upečení nechte věnečky vychladnout a následně je horizontálně rozřízněte na polovinu. Vychladlým krémem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a krém naneste po celém obvodu jedné poloviny věnečku. Druhou polovinu na krém položte. Postup opakujte u všech věnečků.
Věnečky s vanilkovým krémem servírujte posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Pokrm se skvěle hodí ke kávě ve všední den, ale také jako slavnostní dezert.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.