Jemná rýžová kaše ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si jemnou rýžovou kaši podle paní Hany Petrášové. Je lahodná a můžete ji dochutit podle sebe. Kaši je možné servírovat ke snídani i jako rychlý oběd.
Ingredience
Na posypání
Do hrnce s vodou vsypte rýži a vařte ji přibližně 10 minut, dokud trochu nezměkne. Poté k ní přilijte mléko, směs osolte a za stálého míchání ji vařte dalších 10–15 minut, dokud není rýže úplně měkká.
Poznámka: Množství tekutin zvolte podle toho, jak moc chcete, aby byla kaše řídká.
Jakmile je rýžová kaše hotová, ihned ji servírujte. Pokrm můžete ochutit dle vlastních chuťových preferencí.
Tip: Kaši můžete servírovat posypanou nastrouhanou hořkou čokoládou s cukrem nebo skořicí s cukrem. Můžete ji podávat také s kompotovanými švestkami. V každém případě ji polijte rozpuštěným máslem – získá jemnější konzistenci.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.