Rychlá domácí čokoládová zmrzlina - postup přípravy
Pokud milujete chuť čokolády a hledáte inspiraci na osvěžující dezert, připravte si tuto rychlou domácí čokoládovou zmrzlinu. Servírovat ji můžete samotnou, se šlehačkou nebo čerstvým ovocem.
Ingredience
Do větší nádoby nalijte mléko, přidejte do něj prosáté kakao a cukr. Směs poté velmi pečlivě promíchejte a přelijte ji do hrnce.
Hrnec přendejte nad oheň a přiveďte ji k varu. Poté ji za stálého míchaní vařte, dokud lehce nezhoustne. Následně ji nechte vychladnout.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha a poté do ní vlijte kakaovou směs. Následně vše společně vyšlehejte.
Směs nalijte do nádoby, uhlaďte ji a posypte ji čokoládovými kousky. Poté ji uložte do lednice po dobu 6 hodin, nejlépe však přes noc.
Zmrzlinu poté můžete servírovat samotnou, s nadýchanou šlehačkou nebo čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: N’Oven – Cake & Cookies