Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí maso na zelenině s rýží

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí maso na zelenině s rýží - postup přípravy

Kuřecí maso na zelenině je křehké a šťavnaté. Součástí receptu je příloha, která chutná originálně. Pokrm je lehký a je vhodný i pro ty, kteří se snaží držet linii.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Maso

Na smažení

Příloha

Zeleninová směs

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oba druhy cibule nakrájejte na proužky a odložte je bokem. Kuřecí prsa nakrájejte na větší kousky a vložte je do mísy, ve které je ochuťte solí, pepřem a sladkou mletou paprikou.

2. KROK

Do mísy k masu přidejte rostlinný olej, rajčatovou pastu a ingredience důkladně zamíchejte tak, aby bylo maso ze všech stran obalené. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a cibuli na něm smažte 1–2 minuty. 

3. KROK

K cibuli vmíchejte rajčatový protlak s vodou a vše smažte další 4 minuty. Zatím na jiné pánvi rozpalte olej a smažte na něm maso 3–4 minuty. K masu přidejte cibuli z druhé pánve, pokrm přikryjte pokličkou a na mírném ohni pokrm vařte 10–15 minut. 

4. KROK

Nyní uvařte rýži. Do hrnce vlijte olej, syrovou rýži na něm smažte 1–2 minuty, poté ji zalijte osolenou studenou vodou a vařte ji 15 minut, do změknutí. 

Poznámka: Při vaření rýže se řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.

5. KROK

Zatímco se rýže vaří, připravte si zeleninovou směs, kterou do ní později vmícháte. Cibuli nakrájejte nadrobno, oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky a obě ingredience smažte na rozpáleném oleji 2 minuty. 

6. KROK

Zatím nakrájejte červenou papriku na malé kousky a přidejte je k cibuli v pánvi společně s mrkví. Směs osolte, opepřete a ochuťte červenou paprikou. Ingredience zamíchejte a smažte další 1 minutu.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

7. KROK

Nyní nasekejte omytý kopr nadrobno a vmíchejte ho do masové směsi, kterou už dále nevařte. Uvařenou rýži vmíchejte do zeleninové směsi a přidejte do ní také kukuřici. 

Poznámka: Kuřecí maso na zelenině podávejte společně s připravenou rýží. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: leckere Küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů