Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čínský okurkový salát s mrkví a zálivkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Čínský okurkový salát s mrkví a zálivkou - postup přípravy

Čínský okurkový salát je osvěžující a má zajímavou chuť díky originální zálivce. Salát je vhodný jako svačinka, lehké hlavní jídlo, ale také jako zeleninová příloha k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky omyjte, nakrájejte je na tenká kolečka, v míse je smíchejte se solí a nechte je 15 minut odpočívat. 

Poznámka: Díky soli okurky zkřehnou.

2. KROK

Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na speciálním struhadle na jemné nudličky. Inspirovat se můžete postupem ve videu níže. Mrkev vložte do větší mísy a smíchejte ji s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. 

3. KROK

Přebytečnou tekutinu s okurek slijte a vymačkejte. Okurky poté vmíchejte k zelenině ve druhé míse a připravte zálivku. 

4. KROK

V míse smíchejte olivový olej s cukrem, sójovou omáčkou, mletou sladkou paprikou a sezamovými semínky. Do směsi vmíchejte jablečný ocet, vše zamíchejte a zálivku vmíchejte do salátu.  

Tip: Místo jablečného octa můžete použít rýžový ocet.

5. KROK

Čínský okurkový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej vložte aspoň na 15 minut do lednice.

6. KROK

Poznámka: Salát se skvěle hodí jako lehké hlavní jídlo, svačinka, ale také jako příloha k masu nebo těstovinám. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Pollyina kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů