Poctivý hovězí vývar z masa a morkových kostí - postup přípravy
Připravte si poctivý hovězí vývar podle paní Ilony Simunkové. Je plný živin, zahřeje a dodá energii na celý den. Polévka je snadná na přípravu a provoní váš domov.
Ingredience
Hovězí maso a morkové kosti vložte do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 3 minut. Následně maso s kostmi vložte do většího hrnce se studenou vodou a hořák zapněte na maximum.
Do hrnce vložte také oloupané mrkve, celer a petržel. Přidejte bobkový list, nové koření, celý černý pepř, oloupaný česnek a omytou cibuli ve slupce.
Poznámka: Slupka z cibule dodá polévce krásně zlatavou barvu.
Jakmile se polévka začne vařit, snižte výkon hořáku na minimum a polévku nechte pobublávat 4–5 hodin.
Poznámka: Na hladině polévky se vytvoří pěna, kterou sesbírejte. Díky tomu a také díky pomalému vaření nebude polévka kalná.
Poctivý hovězí vývar dochuťte solí a servírujte ho s nasekanou čerstvou petrželkou.
Tip: Polévku můžete podávat s nudlemi nebo kapáním.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.