Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivý hovězí vývar z masa a morkových kostí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 303 minut

Poctivý hovězí vývar z masa a morkových kostí - postup přípravy

Připravte si poctivý hovězí vývar podle paní Ilony Simunkové. Je plný živin, zahřeje a dodá energii na celý den. Polévka je snadná na přípravu a provoní váš domov.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso a morkové kosti vložte do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 3 minut. Následně maso s kostmi vložte do většího hrnce se studenou vodou a hořák zapněte na maximum. 

2. KROK

Do hrnce vložte také oloupané mrkve, celer a petržel. Přidejte bobkový list, nové koření, celý černý pepř, oloupaný česnek a omytou cibuli ve slupce. 

Poznámka: Slupka z cibule dodá polévce krásně zlatavou barvu.

3. KROK

Jakmile se polévka začne vařit, snižte výkon hořáku na minimum a polévku nechte pobublávat 4–5 hodin. 

Poznámka: Na hladině polévky se vytvoří pěna, kterou sesbírejte. Díky tomu a také díky pomalému vaření nebude polévka kalná.

4. KROK

Poctivý hovězí vývar dochuťte solí a servírujte ho s nasekanou čerstvou petrželkou. 

Tip: Polévku můžete podávat s nudlemi nebo kapáním.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů