Česnečka s vejcem a opečenými krutony

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
3 minut
ČAS VAŘENÍ
5 minut
NÁROČNOST
Snadná

Česnečka s vejcem a opečenými krutony - postup přípravy

Ať už vás bacil bacil, anebo potřebujete „vyprostit“ od kocoviny po včerejším flámu, poctivá česnečka obojí zastane na výbornou. Vyzkoušejte vylepšený rodinný recept podle tatínka paní Jaroslavy Slavíkové a moc si pochutnáte.
1. KROK

Ingredience jsou uvedené na jednu porci polévky, která se až na chlebové krutony připravuje přímo v talíři.

2. KROK

Chléb rozkrájejte na menší kostičky. Na pánvi rozehřejte trochu vepřového sádla a opečte na něm chlebové kostičky dozlatova. Těsně před dopečením je podle chuti osolte.

3. KROK

Do hlubokého talíře vyklepněte jedno vajíčko, přidejte prolisované stroužky česneku, sůl, majoránku, mletý černý pepř a asi lžičku sádla. V rychlovarné konvici přiveďte k varu vodu a zalijte s ní ingredience v talíři a poté všechny ingredience ve vodě prošlehejte vidličkou. Nakonec do polévky nasypejte opečené kousky chleba a ihned podávejte.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 762 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty