Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá hermelínová pomazánka se šunkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Rychlá hermelínová pomazánka se šunkou - postup přípravy

Rychlá hermelínová pomazánka je lahůdkou, která je vhodná pro každou příležitost. Pokrm, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, můžete podávat také jako dip.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte 10 minut, poté je nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na drobné kostičky. 

Tip: Místo krájení můžete vejce také nastrouhat.

2. KROK

V pánvi s rozpáleným olejem smažte topinky z každé strany přibližně 2 minuty. 

Poznámka: Doba smažení chleba je závislá na výkonnosti vašeho hořáku. Topinky by měly být usmažené dozlatova.

3. KROK

Usmažené topinky odložte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk a připravte si ingredience na pomazánku. Hermelín nastrouhejte nahrubo stejně, jako šunku. 

4. KROK

Vše smíchejte v misce s uvařenými vejci, majonézou, kečupem, sladkou chilli omáčkou  a nadrobno nakrájenou cibulí. Směs osolte, opepřete a důkladně zamíchejte. 

5. KROK

Topinky potřete česnekem a podávejte je společně s rychlou hermelínovou pomazánkou posypanou nasekanou petrželkou.

6. KROK

Tip: Pomazánka chutná skvěle také vychlazená. V takovém případě ji před servírováním vložte aspoň na 30 minut do lednice.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů