Rychlá hermelínová pomazánka se šunkou - postup přípravy
Rychlá hermelínová pomazánka je lahůdkou, která je vhodná pro každou příležitost. Pokrm, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, můžete podávat také jako dip.
Ingredience
Vejce vařte 10 minut, poté je nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na drobné kostičky.
Tip: Místo krájení můžete vejce také nastrouhat.
V pánvi s rozpáleným olejem smažte topinky z každé strany přibližně 2 minuty.
Poznámka: Doba smažení chleba je závislá na výkonnosti vašeho hořáku. Topinky by měly být usmažené dozlatova.
Usmažené topinky odložte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk a připravte si ingredience na pomazánku. Hermelín nastrouhejte nahrubo stejně, jako šunku.
Vše smíchejte v misce s uvařenými vejci, majonézou, kečupem, sladkou chilli omáčkou a nadrobno nakrájenou cibulí. Směs osolte, opepřete a důkladně zamíchejte.
Topinky potřete česnekem a podávejte je společně s rychlou hermelínovou pomazánkou posypanou nasekanou petrželkou.
Tip: Pomazánka chutná skvěle také vychlazená. V takovém případě ji před servírováním vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem