Pudinkové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy
Užijte si kombinaci jemného pudinkového krému a čokoládové polevy, které dohromady vytváří lahodný a osvěžující dezert. Výhodou je, že ho připravíte během chvilky.
Korpus
Krém
Poleva
K navlhčení
Nejprve připravte korpus. V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vlijte do směsi olej s mlékem a šlehejte dál. Následně přidejte vanilkový cukr s kypřícím práškem do pečiva, kakaem a moukou.
Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku přidejte nadvakrát a před použitím ji prosejte.
Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Během pečení připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, moukou a škrobem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi vanilkový cukr s margarínem. Směs zahřívejte 1–2 minuty, do zhoustnutí.
Tip: Místo margarínu můžete použít máslo.
Po upečení korpus nechte 10 minut volně chladnout, poté ho rozkrojte horizontálně a první část korpusu navlhčete trochou mléka. Následně ho pokryjte ještě teplým krémem a vložte ho na 1 hodinu do lednice. Zatím připravte čokoládovou polevu.
V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, škrobem a kakaem. Směs zahřívejte 1–2 minuty, do zhoustnutí a poté do ní vložte čokoládu, kterou nechte rozpouštět další 1–2 minuty. Na závěr polevu zjemněte margarínem, který můžete nahradit máslem.
Polevou polijte vychlazený dezert, který následně vložte znovu do lednice a vyjměte ho až poté, co čokoládová poleva ztuhne.
Poznámka: Nožem můžete na polevě vytvořit kostky, jaké můžete vidět ve videu níže, nebo jiné libovolné ornamenty.
Tip: Pudinkové řezy servírujte nakrájené na kousky. Chcete-li, aby působily více svěže a slavnostně, můžete je ozdobit trochou šlehačky a čerstvým ovocem, jako jsou například jahody nebo borůvky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: RECEPTY JÍDLA A DEZERTŮ