Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkové řezy s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Pudinkové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy

Užijte si kombinaci jemného pudinkového krému a čokoládové polevy, které dohromady vytváří lahodný a osvěžující dezert. Výhodou je, že ho připravíte během chvilky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Poleva

K navlhčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vlijte do směsi olej s mlékem a šlehejte dál. Následně přidejte vanilkový cukr s kypřícím práškem do pečiva, kakaem a moukou. 

2. KROK

Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku přidejte nadvakrát a před použitím ji prosejte.

3. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Během pečení připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, moukou a škrobem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi vanilkový cukr s margarínem. Směs zahřívejte 1–2 minuty, do zhoustnutí.

Tip: Místo margarínu můžete použít máslo.

5. KROK

Po upečení korpus nechte 10 minut volně chladnout, poté ho rozkrojte horizontálně a první část korpusu navlhčete trochou mléka. Následně ho pokryjte ještě teplým krémem a vložte ho na 1 hodinu do lednice. Zatím připravte čokoládovou polevu. 

6. KROK

V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, škrobem a kakaem. Směs zahřívejte 1–2 minuty, do zhoustnutí a poté do ní vložte čokoládu, kterou nechte rozpouštět další 1–2 minuty. Na závěr polevu zjemněte margarínem, který můžete nahradit máslem. 

7. KROK

Polevou polijte vychlazený dezert, který následně vložte znovu do lednice a vyjměte ho až poté, co čokoládová poleva ztuhne.

Poznámka: Nožem můžete na polevě vytvořit kostky, jaké můžete vidět ve videu níže, nebo jiné libovolné ornamenty.

8. KROK

Tip: Pudinkové řezy servírujte nakrájené na kousky. Chcete-li, aby působily více svěže a slavnostně, můžete je ozdobit trochou šlehačky a čerstvým ovocem, jako jsou například jahody nebo borůvky. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů