Bramborový guláš s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Bramborový guláš s mletým masem je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí připravit syté a chutné jídlo. Vyzkoušejte snadný recept z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Cibuli, papriku, rajčata, česnek, mrkev, celer, petržel a oloupané brambory nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo a cibuli na něm smažte 3–4 minuty, do hněda.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
Cibuli ochuťte pepřem, drceným kmínem, přidejte k ní česnek s rajčatovým protlakem a směs smažte 5 minut. Poté do hrnce přidejte mleté maso a vše smažte dalších 5 minut.
Směs osolte, ochuťte tymiánem, mletou sladkou paprikou a pokračujte ve smažení další 1 minutu.
Poznámka: Smažení po přidání mleté papriky neprodlužujte, aby nezhořkla.
Nyní do hrnce vsypte rajčata se zelenými paprikami, ingredience zamíchejte a zalijte vývarem. Bramborový guláš s mletým masem vařte 45 minut. Po této době do pokrmu přidejte brambory, mrkev, celer a petržel a pokračujte ve vaření dalších 20 minut.
Na závěr do guláše vmíchejte nasekanou petrželku a servírujte ho s čerstvou cibulí nakrájenou na proužky.
Poznámka: Guláš není třeba zahušťovat díky přidané zelenině.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty