Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový guláš s mletým masem a zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Bramborový guláš s mletým masem a zeleninou - postup přípravy

Bramborový guláš s mletým masem je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí připravit syté a chutné jídlo. Vyzkoušejte snadný recept z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli, papriku, rajčata, česnek, mrkev, celer, petržel a oloupané brambory nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo a cibuli na něm smažte 3–4 minuty, do hněda.

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.

2. KROK

Cibuli ochuťte pepřem, drceným kmínem, přidejte k ní česnek s rajčatovým protlakem a směs smažte 5 minut. Poté do hrnce přidejte mleté maso a vše smažte dalších 5 minut. 

3. KROK

Směs osolte, ochuťte tymiánem, mletou sladkou paprikou a pokračujte ve smažení další 1 minutu. 

Poznámka: Smažení po přidání mleté papriky neprodlužujte, aby nezhořkla.

4. KROK

Nyní do hrnce vsypte rajčata se zelenými paprikami, ingredience zamíchejte a zalijte vývarem. Bramborový guláš s mletým masem vařte 45 minut. Po této době do pokrmu přidejte brambory, mrkev, celer a petržel a pokračujte ve vaření dalších 20 minut.

5. KROK

Na závěr do guláše vmíchejte nasekanou petrželku a servírujte ho s čerstvou cibulí nakrájenou na proužky.

Poznámka: Guláš není třeba zahušťovat díky přidané zelenině.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů