Hovězí roláda s anglickou slaninou a hořčicí - postup přípravy
Hovězí roláda je plná šťavnaté slaniny, bylinek a koření. Zajistěte svým blízkým neodolatelný gurmánský zážitek prostřednictvím receptu paní Ivany Reisingerové.
Roláda
Omáčka
Jíška
Hovězí maso rozkrojte tak, abyste z něj vytvořili plát, který osolte a opepřete z obou stran. Maso potřete z vnitřní části hořčicí, posypte ho rozmarýnem a po celém povrchu pokryjte plátky slaniny.
Poznámka: Můžete použít jakékoliv hovězí maso. Pro tento recept byla použitá falešná svíčková.
Maso zarolujte, svažte provázkem a na sádle v pánvi zprudka smažte ze všech stran přibližně 4–6 minut.
Poznámka: Maso smažte pouze tak dlouho, aby se zatáhlo. K přípravě použijte pánev, která je vhodná k pečení v troubě.
Poté maso z pánve vyjměte a do výpeku přidejte sádlo, na kterém smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty, do hněda. K cibuli přidejte hořčici, nové koření, kuličky černého pepře a bobkový list. Vše zamíchejte a smažte 1–2 minuty.
Do směsi vraťte hovězí roládu, podlijte ji vodou, vše osolte, vodu přiveďte k varu a poté pánev přiklopte pokličkou a vložte do trouby.
Obsah pánve pečte 3 hodiny v předehřáté troubě na 180 °C. Po upečení maso vyjměte, omáčku zahustěte jíškou a vařte ji 20 minut. Následně omáčku sceďte.
Poznámka: Během pečení maso každou půlhodinu obraťte.
Hovězí roládu servírujte s připravenou omáčkou a vařenou rýží.
Tip: Rýži můžete nahradit jinou oblíbenou přílohou, jako jsou například vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.