Křupavé citronové tyčinky s vanilkou - postup přípravy
Citronové tyčinky jsou osvěžující a jejich příprava je snadná. Pokrm můžete servírovat jako lehkou pochoutku ke kávě nebo je podávat jako sladkou tečku na oslavách.
Ingredience
Změklé máslo utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Do směsi vešlehejte vejce s vaječným žloutkem a nastrouhanou citronovou kůru.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Následně přidejte kypřící prášek do pečiva s třetinou množství mouky a ingredience důkladně zamíchejte. Poté do směsi vmíchejte zbytek mouky a uhněťte těsto, z kterého odebírejte malé dávky, z nichž vyválejte tenké tyčinky.
Citronové tyčinky obalte v cukru ze všech stran a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12–15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной