Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu s kečupem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu s kečupem - postup přípravy

Okurky s kečupem vytváří jedinečnou kombinaci kyselé a sladké chuti. Okurky jsou šťavnaté, křupavé a můžete je servírovat jako přílohu ve všední den i na oslavách.

Ingredience pro:
10 sklenic
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sterilizované sklenice naplňte koprem a cibulí nakrájenou na kolečka. Do každé sklenice vsypte stroužek česneku, dvě kuličky černého pepře a kuličku nového koření. 

2. KROK

Do každé sklenice vsypte také 7–10 semínek koriandru a vložte polovinu bobkového listu a kousek listu dubového. Sklenice nyní naplňte okurkami a na jejich povrch položte kousek květu kopru tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Poté si připravte nálev.

3. KROK

Do hrnce nalijte vodu, vsypte do ní cukr, vsypte sůl a přilijte ocet s kečupem. Směs promíchejte a přiveďte k varu. Následně ji, ještě horkou, nalijte do sklenic, až po jejich povrch. 

4. KROK

Sklenice volně uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce, jehož dno vyložte čistou utěrkou. Do hrnce nalijte horkou vodu až po víčka a od bodu varu, je vařte 5–10 minut.

5. KROK

Poznámka: Doba zavařování závisí na velikosti sklenice. Má-li sklenice objem 500 ml, vařte ji 5 minut. Má-li objem 800 ml, vařte ji 8 minut. 

6. KROK

Po uvaření víčka pevně utáhněte, sklenice vyjměte a položte je víčky dolů na rovnou plochu. Přikryjte je ručníkem a nechte je volně vychladnout. 

Poznámka: Okurky s kečupem skladujte na temném a chladném místě. 

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů