Broskvový džem s kousky ovoce - postup přípravy
Připravte si jemnou pochoutku s osvěžující chutí za pouhých pár minut. Broskvový džem s kousky ovoce se hodí na pečivo i k přípravě sladkých pokrmů a dezertů.
Ingredience
Broskve omyjte, vypeckujte, nakrájejte na menší kousky a zasypte je cukrem. Směs nechte 2–3 hodiny reagovat, aby ovoce pustilo maximum šťávy.
Poznámka: Nakrájené broskve není nutné s cukrem promíchávat. Stačí, když ovoce s cukrem prostřídáte v několika vrstvách. Mísu se směsí ničím nezakrývejte.
Ovoce následně vařte 1–2 minuty od bodu varu, odstavte ho z tepla a nechte ho 5–8 hodin odpočívat. Po této době směs povařte 2–3 minuty a odstavte ji z tepla.
Tip: Pokud chcete připravit džem z broskví rychleji, můžete tento krok vynechat, směs vařit 10 minut, nechat ji vychladnout a naplnit jí sklenice.
Hotovým broskvovým džemem s kousky ovoce naplňte sterilizované sklenice, které volně zakryjte víčky a nechte 2–3 hodiny stát. Následně víčka utáhněte a sklenice nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.
Poznámka: V tomto receptu byly sklenice sterilizovány 5–7 minut při teplotě 120–130 °C. Víčka byla sterilizována 2–3 minuty ve vroucí vodě.
Takto připravený broskvový džem s kousky ovoce uložte na tmavé a chladné místo a neotevírejte ho dříve než za měsíc, aby získal tu nejlepší strukturu a chuť.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Ириной Хлебниковой