Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvový džem s kousky ovoce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Broskvový džem s kousky ovoce - postup přípravy

Připravte si jemnou pochoutku s osvěžující chutí za pouhých pár minut. Broskvový džem s kousky ovoce se hodí na pečivo i k přípravě sladkých pokrmů a dezertů.

Ingredience pro:
7 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Broskve omyjte, vypeckujte, nakrájejte na menší kousky a zasypte je cukrem. Směs nechte 2–3 hodiny reagovat, aby ovoce pustilo maximum šťávy.

2. KROK

Poznámka: Nakrájené broskve není nutné s cukrem promíchávat. Stačí, když ovoce s cukrem prostřídáte v několika vrstvách. Mísu se směsí ničím nezakrývejte.  

3. KROK

Ovoce následně vařte 1–2 minuty od bodu varu, odstavte ho z tepla a nechte ho 5–8 hodin odpočívat. Po této době směs povařte 2–3 minuty a odstavte ji z tepla.

4. KROK

Tip: Pokud chcete připravit džem z broskví rychleji, můžete tento krok vynechat, směs vařit 10 minut, nechat ji vychladnout a naplnit jí sklenice.

5. KROK

Hotovým broskvovým džemem s kousky ovoce naplňte sterilizované sklenice, které volně zakryjte víčky a nechte 2–3 hodiny stát. Následně víčka utáhněte a sklenice nechte zcela vychladnout dnem vzhůru. 

6. KROK

Poznámka: V tomto receptu byly sklenice sterilizovány 5–7 minut při teplotě 120–130 °C. Víčka byla sterilizována 2–3 minuty ve vroucí vodě.

7. KROK

Takto připravený broskvový džem s kousky ovoce uložte na tmavé a chladné místo a neotevírejte ho dříve než za měsíc, aby získal tu nejlepší strukturu a chuť.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů