Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí mascarpone ze 2 surovin

5,0
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí mascarpone ze 2 surovin - postup přípravy

Pokud v kuchyni často používáte mascarpone, vyzkoušejte toto domácí jen ze 2 surovin. Přidat ho můžete do sladkých dezertů, omáček, pomazánek nebo třeba také těstovin.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce nalijte smetanu ke šlehání a za stálého míchaní ji pomalu přiveďte k varu. mezitím rozkrojte citrón a vymačkejte z něj šťávu.

2. KROK

Jakmile smetanu přivedete k varu, vlijte do ní citronovou šťávu a směs vařte na mírném plameni za stálého míchaní ještě 5 minut.

3. KROK

Sítko vyložte plátýnkem a tekutinu do ní přelijte. Poté ji překryjte potravinářskou fólií, mascarpone nechte vychladnout na pokojovou teplotu a následně ho vložte do lednice na 24 hodin.

4. KROK

Nakonec slijte přebytečnou syrovátku. Takto vyrobené mascarpone přendejte do mísy. Poté ho můžete v chladu skladovat až 5 dnů.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: wie man kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů