„Tchyniny jazyky“ aneb Nakládané okurky s papričkami - postup přípravy
Nakládané okurky s papričkami jsou pikantní a osvěžující. Můžete je servírovat jako jednohubky, originální předkrm nebo je použít jako součást slavnostních mís.
Na okurky
Nálev
Okurky nastrouhejte horizontálně na tenké plátky. Feferonky zbavte semeníků a nakrájejte je na kousky velikosti šířky jednoho okurkového plátku.
Každý kousek feferonky do plátku okurky zarolujte a začněte s plněním sterilizované sklenice. Na dno sklenice vložte omytou 2 snítky omyté petrželky, 2 nakrájené stroužky česneku a zbytek prostoru vyložte okurkovými rolkami.
Na okurky položte zbylé dvě snítky petrželky, zbytek česneku a připravte si nálev.
Poznámka: Pro tento recept byla použita sklenice o objemu 750 ml.
Do hrnce nalijte vodu, kterou smíchejte se solí, cukrem a nasekaným koprem. Do směsi vmíchejte pepř a nálev vařte 5–10 minut pod pokličkou.
Nálev poté ihned nalijte do sklenice s okurkami tak, aby byly zcela ponořené. Do sklenice přidejte ocet, sklenici zavřete a jemně obraťte na všechny strany, aby se tekutina dostala všude.
Poznámka: Na okurkách s papričkami si můžete pochutnávat za 2–3 dny. Čím déle budou naložené, tím lepší chuť získají.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch