Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata s česnekem v octovém nálevu

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Rajčata s česnekem v octovém nálevu - postup přípravy

Rajčata s česnekem dodají vašim pokrmům intenzivní a aromatickou chuť. Můžete je servírovat jako zeleninovou přílohu k masu nebo je zakomponovat do salátů.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sterilizované sklenice naplňte omytými rajčaty. Vodu uvařte a nalijte ji do sklenic až po povrch. 

Tip: Před naléváním horké vody do sklenic, do nich vložte lžíci, která zabrání možnému prasknutí sklenice.

2. KROK

Na sklenice volně položte víčka a nechte je 20 minut stát. Zatím v robotu rozmixujte stroužky česneku nadrobno. Po dvaceti minutách vodu z rajčat slijte do hrnce, do kterého vlijte také ocet, vsypte cukr a sůl.

3. KROK

Vodu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3–4 minuty a mezitím do sklenic vložte prolisovaný česnek. Následně rajčata zalijte připraveným nálevem a sklenice pevně uzavřete víčky. Jejich obsah protřepte a přikryjte je utěrkou. 

4. KROK

Rajčata s česnekem nechte volně vychladnout a poté je skladujte na temném a chladném místě.

Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 2500 a 1000 ml. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů