Kinder Pingui řezy s vanilkovou náplní - postup přípravy
Kinder Pingui řezy jsou skvělou volbou pro všechny milovníky lahodné čokolády a nadýchaného krému. Můžete je servírovat jako dezert k odpolední kávě i na oslavách.
Korpus
Sirup
Náplň
Nejprve připravte korpus. Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem do pěny a poté do směsi vešlehejte postupně jeden žloutek za druhým.
Do směsi prosejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Přidejte také olej a těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
Poznámka: Díky prosetí získáte hladké těsto bez hrudek.
Těsto pečete v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Zatím připravte náplň. Mouku smíchejte s 200 ml mléka a vanilkovým extraktem. Do hrnce nalijte zbytek mléka, které smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Mléko přiveďte k varu, vlijte do něj směs s moukou a vše zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté do hrnce přidejte margarín a směs míchejte, dokud se nerozpustí.
Náplň následně přendejte do mísy a nechte ji volně chladnout.
Poznámka: Chcete-li, můžete do náplně přidat ještě pár kapek vanilkového extraktu.
Nyní připravte sirup. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, sirup vařte přibližně 10 vteřin a poté jím přikryjte celý povrch upečeného těsta. Vychladlou náplň prošlehejte a rozprostřete ji na korpus.
Nakonec připravte polevu smícháním oleje a čokolády, kterou rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě – potrvá to přibližně 2 minuty. Polevou polijte celý povrch dezertu, který následně podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Poleva rychle tuhne, proto při jejím roztírání pracujte rychle.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lako je kuvati