Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kinder Pingui řezy s vanilkovou náplní

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kinder Pingui řezy s vanilkovou náplní - postup přípravy

Kinder Pingui řezy jsou skvělou volbou pro všechny milovníky lahodné čokolády a nadýchaného krému. Můžete je servírovat jako dezert k odpolední kávě i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Sirup

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem do pěny a poté do směsi vešlehejte postupně jeden žloutek za druhým. 

2. KROK

Do směsi prosejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Přidejte také olej a těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení. 

Poznámka: Díky prosetí získáte hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Těsto pečete v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Zatím připravte náplň. Mouku smíchejte s 200 ml mléka a vanilkovým extraktem. Do hrnce nalijte zbytek mléka, které smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem. 

4. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Mléko přiveďte k varu, vlijte do něj směs s moukou a vše zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté do hrnce přidejte margarín a směs míchejte, dokud se nerozpustí. 

6. KROK

Náplň následně přendejte do mísy a nechte ji volně chladnout. 

Poznámka: Chcete-li, můžete do náplně přidat ještě pár kapek vanilkového extraktu. 

7. KROK

Nyní připravte sirup. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, sirup vařte přibližně 10 vteřin a poté jím přikryjte celý povrch upečeného těsta. Vychladlou náplň prošlehejte a rozprostřete ji na korpus. 

8. KROK

Nakonec připravte polevu smícháním oleje a čokolády, kterou rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě – potrvá to přibližně 2 minuty. Polevou polijte celý povrch dezertu, který následně podávejte nakrájený na kousky. 

Tip: Poleva rychle tuhne, proto při jejím roztírání pracujte rychle.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Lako je kuvati

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů