Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé domácí bagety z kynutého těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křupavé domácí bagety z kynutého těsta - postup přípravy

Příprava křupavých domácích baget provoní váš domov a navodí tu pravou útulnou atmosféru. Pečivo, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, chutná skvěle.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Na kvásek

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek. Smíchejte vodu s droždím, cukrem a olejem. Směs nechte 20 minut stát a poté do kvásku vmíchejte hladkou mouku se solí. 

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které nechte kynout pod utěrkou a na teplém místě 1 hodinu. Zatím rozšlehejte v misce vejce, které budete používat na potření baget.

3. KROK

Těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 4 stejně velké části, z kterých vytvarujte bagety, které uložte na plech vyložený pečicím papírem. Bagety na povrchu nařízněte na několika místech a potřete je vejcem. 

4. KROK

Pečivo pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25–30 minut. Po upečení nechte křupavé domácí bagety vychladnout na chladící mřížce. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů