Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slovenská kapustnica se slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slovenská kapustnica se slaninou - postup přípravy

Kapustnica je tradiční slovenská polévka, která zahřeje a potěší vaši rodinu jsou bohatou chutí. Tento recept vás provede přípravou tohoto lahodného pokrmu, který kombinuje chuť čerstvého a kysaného zelí, uzeniny a zeleniny.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na tenké půlměsíčky, čerstvé zelí a brambory na kostičky, klobásu na kolečka a slaninu na menší kousky.

2. KROK

V hrnci orestujte slaninu na mírném ohni a smažte ji 3 minuty. Poté k ní přidejte klobásu a  smažte ji další 3 minuty.

3. KROK

Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli spolu s mrkví, pokračujte ve smažení na mírném ohni dalších 4 minuty a směs občas promíchejte.

4. KROK

Do hrnce vložte nakrájené čerstvé zelí a smažte ho 3 minuty. Poté i kysané zelí, brambory, vývar, papriku, sůl a bobkové listy. Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu, přikryjte ji pokličkou a vařte ji na mírném ohni 15 minut.

5. KROK

Vypněte sporák, posypte kapustnicu nasekaným koprem a ihned ji podávejte. Servírovat ji můžete samotnou nebo s čerstvým pečivem.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Always Yummy!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů