Slovenská kapustnica se slaninou - postup přípravy
Kapustnica je tradiční slovenská polévka, která zahřeje a potěší vaši rodinu jsou bohatou chutí. Tento recept vás provede přípravou tohoto lahodného pokrmu, který kombinuje chuť čerstvého a kysaného zelí, uzeniny a zeleniny.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na tenké půlměsíčky, čerstvé zelí a brambory na kostičky, klobásu na kolečka a slaninu na menší kousky.
V hrnci orestujte slaninu na mírném ohni a smažte ji 3 minuty. Poté k ní přidejte klobásu a smažte ji další 3 minuty.
Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli spolu s mrkví, pokračujte ve smažení na mírném ohni dalších 4 minuty a směs občas promíchejte.
Do hrnce vložte nakrájené čerstvé zelí a smažte ho 3 minuty. Poté i kysané zelí, brambory, vývar, papriku, sůl a bobkové listy. Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu, přikryjte ji pokličkou a vařte ji na mírném ohni 15 minut.
Vypněte sporák, posypte kapustnicu nasekaným koprem a ihned ji podávejte. Servírovat ji můžete samotnou nebo s čerstvým pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Always Yummy!