Trenčanský párek s fazolí a chilli - postup přípravy
Trenčanský párek s fazolí, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, můžete servírovat jako hlavní chod i večeři. Jídlo je jednoduché, výživné, aromatické a dokonale zasytí.
Ingredience
Příloha
Fazole namočte, poté je sceďte a vařte v nově nalité čisté vodě podle pokynů na obalu konkrétního produktu.
Poznámka: Většinou je dobré fazole nechat namočené přes noc a poté je vařit 30–60 minut, doměkka.
Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno stejně, jako cibuli. Na kousky nakrájejte také párky.
Na rozpáleném oleji smažte cibuli 3–4 minuty, poté k ní přidejte česnek, který smažte další minutu a vše zasypte mletou sladkou paprikou, kterou smažte maximálně další minutu.
Tip: Česnek s paprikou nesmažte příliš dlouho, aby ingredience nezhořkly.
Do směsi poté vmíchejte rajčatový protlak, směs zaprašte hladkou moukou a ingredience zamíchejte. Do pánve nyní vlijte kuřecí vývar, do kterého vmíchejte sladkou chilli omáčku, nové koření, bobkový list.
Směs vařte 20 minut a poté do ní vmíchejte uvařené fazole a párky. Trenčanský párek s fazolí ochuťte solí, pepřem a cukrem a vařte ho ještě 2 minuty.
Tip: Pokrm podávejte teplý s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem