Krémová polévka z dýně hokkaido - postup přípravy
Pokud máte doma dýni hokkaido a nevíte, co s ní, pak rozhodně vyzkoušejte tuto krémovou polévku podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat ji můžete s osmaženou slaninou, krupicovými knedlíčky nebo restovanými krutony.
Ingredience
Nejprve nakrájejte dvě malé cibule najemno. Dýni pečlivě omyjte, vydlabejte z ní dužinu i se semeny a nakrájejte ji na menší kousky. Kousky dýně by měly být přibližně stejné velikosti, aby se vařily rovnoměrně.
V hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
K osmažené cibuli přidejte nakrájenou dýni a zalijte ji vývarem (nebo vodou s bujónem). Polévku přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni přibližně 15 minut, dokud není dýně měkká.
Jakmile je dýně zcela měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu více vývaru nebo vody.
Polévku znovu přiveďte k varu, přidejte mletý pepř, kari koření a smetanu na vaření. Podle chuti dosolte a nechte polévku ještě 5 minut mírně probublávat.
Na závěr můžete do polévky přidat kousky vařené dýně pro texturu a dochutit ji čerstvým koprem. Polévku podávejte horkou, ideálně s křupavým chlebem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem