Tukožroutská zeleninová polévka s tousty - postup přípravy
Ať už se snažíte zhubnout, nebo si jen chcete pochutnat na něčem výživném, s tukožroutskou zeleninovou polévkou nešlápnete vedle. Výhodou je rychlá příprava.
Polévka
Příloha
V hrnci s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. K cibuli přidejte oloupané, nakrájené brambory a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Do směsi vmíchejte nakrájený řapíkatý celer s najemno nastrouhanou mrkví, nakrájenou paprikou a cuketou.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník a mrkev oloupejte.
Ingredience smažte další 3 minuty, ochuťte je solí, pepřem a zalijte je zeleninovým vývarem. Polévku ochuťte sušeným česnekem, tymiánem a polévku vařte 10–15 minut, pod pokličkou.
Mezitím připravte přílohu. Krajíce chleba vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, ochuťte je olivovým olejem, solí, mletou sladkou paprikou a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Po čtvrt hodině do polévky vmíchejte plátky čedaru, které nechte zcela rozpustit. Přidejte také nasekanou petrželku a tukožroutskou zeleninovou polévku servírujte společně s upečenými tousty.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Kochen