Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tukožroutská zeleninová polévka s tousty

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tukožroutská zeleninová polévka s tousty - postup přípravy

Ať už se snažíte zhubnout, nebo si jen chcete pochutnat na něčem výživném, s tukožroutskou zeleninovou polévkou nešlápnete vedle. Výhodou je rychlá příprava.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Polévka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. K cibuli přidejte oloupané, nakrájené brambory a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte nakrájený řapíkatý celer s najemno nastrouhanou mrkví, nakrájenou paprikou a cuketou. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník a mrkev oloupejte.

3. KROK

Ingredience smažte další 3 minuty, ochuťte je solí, pepřem a zalijte je zeleninovým vývarem. Polévku ochuťte sušeným česnekem, tymiánem a polévku vařte 10–15 minut, pod pokličkou. 

4. KROK

Mezitím připravte přílohu. Krajíce chleba vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, ochuťte je olivovým olejem, solí, mletou sladkou paprikou a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.

5. KROK

Po čtvrt hodině do polévky vmíchejte plátky čedaru, které nechte zcela rozpustit. Přidejte také nasekanou petrželku a tukožroutskou zeleninovou polévku servírujte společně s upečenými tousty. 

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Essen Kochen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů