Zelná polévka s uzeným masem a majoránkou - postup přípravy
Uvařte si zelnou polévku s uzeným masem, podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Zahřeje, zasytí a postaví vás na nohy při nemoci nebo po večírku.
Základ
Do polévky
Vepřová žebra rozřízněte na jednotlivé kousky a vložte je do hrnce, společně s oloupanou mrkví, petrželí a celerem.
Do hrnce přidejte oloupanou cibuli vcelku, stroužky česneku, bobkový list a nové koření. Ingredience zalijte vývarem a ochuťte solí a kuličkami pepře.
Poznámka: Vývaru použijte tolik, aby byly všechny ingredience zcela ponořené.
Polévku vařte 20 minut, do změknutí zeleniny. Poté zeleninu z polévky vyjměte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, do změknutí masa.
Poznámka: Je-li to nutné, polévku dolijte vroucí vodou.
Mezitím smažte vepřový bok, nakrájený na menší kousky, na pánvi s rozpuštěným máslem. Maso ochuťte kmínem, přidejte k němu nadrobno nakrájenou cibuli a ingredience zaprašte moukou.
Po 5 minutách smažení směs odstavte z tepla a vmíchejte ji do polévky, stejně jako nakrájené slité zelí. Polévku vařte dalších 20 minut a na závěr do ní vmíchejte uvařenou nakrájenou mrkev s majoránkou.
Zelnou polévku s uzeným masem podávejte s uvařeným vepřovým žebrem.
Tip: Každou porci můžete servírovat s pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty