Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelná polévka s uzeným masem a majoránkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zelná polévka s uzeným masem a majoránkou - postup přípravy

Uvařte si zelnou polévku s uzeným masem, podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Zahřeje, zasytí a postaví vás na nohy při nemoci nebo po večírku.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Do polévky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřová žebra rozřízněte na jednotlivé kousky a vložte je do hrnce, společně s oloupanou mrkví, petrželí a celerem. 

2. KROK

Do hrnce přidejte oloupanou cibuli vcelku, stroužky česneku, bobkový list a nové koření. Ingredience zalijte vývarem a ochuťte solí a kuličkami pepře. 

Poznámka: Vývaru použijte tolik, aby byly všechny ingredience zcela ponořené.

3. KROK

Polévku vařte 20 minut, do změknutí zeleniny. Poté zeleninu z polévky vyjměte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut, do změknutí masa. 

Poznámka: Je-li to nutné, polévku dolijte vroucí vodou. 

4. KROK

Mezitím smažte vepřový bok, nakrájený na menší kousky, na pánvi s rozpuštěným máslem. Maso ochuťte kmínem, přidejte k němu nadrobno nakrájenou cibuli a ingredience zaprašte moukou. 

5. KROK

Po 5 minutách smažení směs odstavte z tepla a vmíchejte ji do polévky, stejně jako nakrájené slité zelí. Polévku vařte dalších 20 minut a na závěr do ní vmíchejte uvařenou nakrájenou mrkev s majoránkou. 

6. KROK

Zelnou polévku s uzeným masem podávejte s uvařeným vepřovým žebrem. 

Tip: Každou porci můžete servírovat s pečivem.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů