Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hroznový kompot s plátky citronu

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Hroznový kompot s plátky citronu - postup přípravy

Obohaťte své pokrmy hroznovým kompotem, který můžete použít jako doplněk k hlavnímu jídlu, dezertům a salátům. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hroznové víno důkladně umyjte a zbavte ho stopek. Citron omyjte a nakrájejte ho na plátky. Poté začněte s plněním sterilizovaných sklenic. Do každé z nich vložte asi 450 g hroznů a 2 plátky citronu. 

Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 720 ml. 

2. KROK

Do každé sklenice vsypte 2 lžíce cukru a 1 lžičku vanilkového cukru. Poté ingredience zalijte vodou do plna, sklenice volně uzavřete víčky a vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou.  

3. KROK

Do hrnce nalijte vodu až po víčka a hroznový kompot zavařujte 10–15 minut. Poté sklenice z hrnce vyjměte, víčka pevně utáhněte a kompot z hroznů nechte, dnem vzhůru, volně chladnout pod ručníkem. 

4. KROK

Tip: Kompot vám vydrží nejdéle, pokud ho budete skladovat na temném a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Serpica Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů