Ražniči bez špejle se zeleninou a rýží - postup přípravy
Ražniči bez špejle, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je jednodušší alternativou k oblíbenému tradičnímu receptu. Poslouží jako oběd, večeře nebo slavnostní jídlo.
Na ražniči
Příloha
Do pekáče nalijte půl litru vody, do které přidejte bobkové listy, kuličky jalovce, drcený kmín, tymián, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, sladkou chilli omáčku a plnotučnou hořčici.
Ingredience promíchejte a do marinády přidejte nakrájené špekáčky, slaninu, nakrájený česnek, nahrubo nakrájenou cibuli, na menší kousky nakrájené omyté žampiony a kapii.
Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.
Nyní na malé kousky nakrájejte vepřovou krkovici a cherry rajčata. Obě ingredience přidejte do pekáče, směs důkladně zamíchejte, ochuťte solí s pepřem a pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 90 minut.
Poznámka: Pokrm pečte přikrytý alobalem.
Po této době směs promíchejte a pokračujte v pečení dalších 30 minut bez alobalu. Ražniči bez špejle podávejte společně s vařenou rýží, kterou můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Poznámka: Rýži uvaříte v osolené vodě za 15 minut. Doporučujeme řídit se pokyny na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem