Jablečná kůže jen ze 3 surovin - postup přípravy
Pokud hledáte originální sladký dezert, vyzkoušejte tuto jablečnou kůži jen ze 3 surovin, kterou milují děti i dospělí. Její příprava je velmi navíc velmi snadná.
Ingredience
Jablka omyjte a odstraňte z nich všechny poškozené části a jádřince. Není třeba vybírat dokonalá jablka, mohou být nedozrálá nebo přezrálá.
Do 5litrového hrnce nalijte trochu vody (asi 100 ml) a přidejte nakrájená jablka. Přikryjte je poklicí a pomalu je zahřívejte na mírném ohni, dokud nezměknou. Případně můžete jablka dusit v troubě.
Uvařená jablka rozmixujte na pyré pomocí tyčového mixéru. Pokud je potřeba, přidejte trochu cukru podle chuti.
Pyré dále vařte na mírném ohni, dokud se nezredukuje přebytečná tekutina. Pyré by mělo být husté, aby se dalo snadno sušit.
Připravené pyré rozetřete na plech vyložený pečicím papírem do vrstvy silné asi 0,5 cm. Sušte ho v troubě při teplotě kolem 100 °C po dobu 3–4 hodin.
Troubu nechte mírně pootevřenou, aby mohl unikat vlhký vzduch. Po vysušení pyré otočte a případně ho dosušte z druhé strany.
Vysušenou jablečnou kůži nakrájejte nebo nastříhejte na proužky a zaviňte je do rolek. Uchovávejte je ve sklenici nebo jiném vzduchotěsném obalu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Ириной Хлебниковой