Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečná kůže jen ze 3 surovin

2,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 300 minut

Jablečná kůže jen ze 3 surovin - postup přípravy

Pokud hledáte originální sladký dezert, vyzkoušejte tuto jablečnou kůži jen ze 3 surovin, kterou milují děti i dospělí. Její příprava je velmi navíc velmi snadná.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Jablka omyjte a odstraňte z nich všechny poškozené části a jádřince. Není třeba vybírat dokonalá jablka, mohou být nedozrálá nebo přezrálá.

2. KROK

Do 5litrového hrnce nalijte trochu vody (asi 100 ml) a přidejte nakrájená jablka. Přikryjte je poklicí a pomalu je zahřívejte na mírném ohni, dokud nezměknou. Případně můžete jablka dusit v troubě.

3. KROK

Uvařená jablka rozmixujte na pyré pomocí tyčového mixéru. Pokud je potřeba, přidejte trochu cukru podle chuti.

4. KROK

Pyré dále vařte na mírném ohni, dokud se nezredukuje přebytečná tekutina. Pyré by mělo být husté, aby se dalo snadno sušit.

5. KROK

Připravené pyré rozetřete na plech vyložený pečicím papírem do vrstvy silné asi 0,5 cm. Sušte ho v troubě při teplotě kolem 100 °C po dobu 3–4 hodin.

6. KROK

Troubu nechte mírně pootevřenou, aby mohl unikat vlhký vzduch. Po vysušení pyré otočte a případně ho dosušte z druhé strany.

7. KROK

Vysušenou jablečnou kůži nakrájejte nebo nastříhejte na proužky a zaviňte je do rolek. Uchovávejte je ve sklenici nebo jiném vzduchotěsném obalu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů