Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavý bůček pečený v solné krustě

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Křupavý bůček pečený v solné krustě - postup přípravy

Křupavý bůček je oblíbený pro svou šťavnatost a křupavou kůrčičku. Výhodou tohoto receptu je, že maso můžete jednoduše upéct v horkovzdušné fritéze i klasické troubě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Masitější stranu bůčku nakrojte tak, abyste vytvořili mřížku. Maso obraťte a nožem, na několika místech, propíchněte kůži. 

2. KROK

Maso znovu otočte a masitější stranu posypte oblíbenou směsí koření, solí, pepřem, polijte ji olivovým olejem a ingredience do bůčku důkladně zapracujte.

Tip: Bůček můžete ochutit například grilovacím kořením, kořením Krkovička nebo Vepřová pečeně.

3. KROK

Připravte si alobal, který potřete trochou olivového oleje a položte na něj bůček masitější stranou dolů. Kůži potřete bílým octem a posypte ji solí tak, aby pokryla celý povrch. 

4. KROK

Maso do alobalu zabalte jen z části. Důležité je, aby zakrýval pouze jeho strany a kůže zůstala viditelná. Pokrm vložte do horkovzdušné fritézy a bůček pečte na 125 °C po dobu 30 minut. 

5. KROK

Poznámka: Nemáte-li horkovzdušnou fritézu, můžete bůček péct v klasické troubě, a to na 230 °C po dobu 30 minut. Poté z masa odstraňte krustu ze soli, kůži potřete olivovým olejem a pokračujte v pečení při teplotě 140 °C po dobu 90–120 minut.

6. KROK

Po upečení v horkovzdušné troubě bůček vyjměte a krustu ze soli rozbijte a důkladně odstraňte. Bůček vraťte zpět do trouby, potřete jeho kůži olivovým olejem a pokračujte v pečení, při 200 °C, dalších 30–40 minut.

Poznámka: Pokud byste sůl neodstranili pořádně, byl by pokrm až příliš slaný.

7. KROK

Po upečení nechte křupavý bůček 5–6 minut volně chladnout a poté jej podávejte nakrájený na kousky s různými přílohami. 

Tip: Maso můžete servírovat s brambory, zelím, pečivem, nebo ho můžete použít jako doplněk do asijských polévek.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

<br

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů