Maďarská gulášová polévka s hovězím masem - postup přípravy
Připravte pro své blízké maďarskou gulášovou polévku s křehkým hovězím masem. Jídlo je syté, zahřeje a je plné aromatických chutí, které uspokojí každého labužníka.
Ingredience
Papriky omyjte, zbavte je semeníku a nakrájejte je na malé kousky. Stejný postup opakujte s oloupanými mrkvemi a omytými rajčaty.
Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, které ochuťte solí a pepřem. V hrnci rozpusťte máslo, na kterém smažte 6 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Do hrnce přidejte maso, ingredience zamíchejte a smažte 2 minuty.
Tip: Ingredience vkládejte do hrnce, který je vhodný pro pečení v troubě.
Do směsi vmíchejte prolisovaný česnek s nakrájenou paprikou a rajčaty a vše vařte další 3 minuty. Po této době přidejte mletou sladkou papriku a kmín s bobkovým listem a ingredience vařte dalších 30 vteřin.
Obsah hrnce zalijte vývarem, ochuťte solí s pepřem, promíchejte ho a vařte 3 minuty. Poté hrnec přiklopte pokličkou a vložte ho do předehřáté trouby na 180 °C, kde pokrm pečte 90 minut.
Po hodině a půl hrnec z trouby vyndejte a do směsi vmíchejte nakrájenou mrkev s oloupanými a nakrájenými brambory. Hrnec znovu přikryjte pokličkou a pokrm pečte dalších 30 minut.
Poznámka: Maso by se mělo rozpadat. Pokud tomu tak není, pečte ho o 10 minut déle.
Maďarskou gulášovou polévku můžete podávat ihned, ale lépe chutná, když ji necháte po uvaření chvíli odpočinout – chutě se tak lépe propojí.
Tip: Polévku servírujte samotnou nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: RecipeTin Eats