Skořicové šneky z kynutého těsta - postup přípravy
Skořicové šneky z kynutého těsta se stanou vaším oblíbeným dezertem pro svou vláčnost a vůni skořice, která zútulní váš domov. Přípravu zvládnou i začátečníci.
Těsto
Náplň
Poleva
Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem a mlékem. Do vzniklé směsi vmíchejte mouku a uhněťte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho odpočívat 30 minut na teplém místě.
Tip: Před použitím mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Po této době v těstu udělejte důlek, do kterého vsypte sušené droždí, vlijte lžičku vody a ingredience do těsta zapracujte.
Poznámka: Pro nejlepší výsledky byste měli těsto hníst přibližně 2 minuty.
Nyní do těsta přidejte 30 g másla, těsto znovu přikryjte a nechte ho kynout dalších 40–60 minut, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Zatím připravte směs na posypání.
V misce smíchejte hnědý cukr s mletou skořicí. Vykynuté těsto vyválejte na plát ve tvaru obdélníku, o výšce 0,5 cm, potřete ho rozpuštěným máslem a posypte připravenou směsí.
Poznámka: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.
Těsto zarolujte, nakrájejte ho na stejně široké šneky, které poté vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, kde je nechte 30 minut kynout. Následně dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Aby se roláda nerozpadla, okraj potřete trochou másla a přilepte ho ke zbytku těsta tak, jak to můžete vidět na videu níže.
Na závěr připravte polevu smícháním moučkového cukru s vodou. Směsí polijte všechny vychladlé šneky, které můžete servírovat se šálkem kávy, čaje nebo kakaa.
Tip: Syrové skořicové šneky z kynutého těsta si můžete předpřipravit a upéct je později. V takovém případě je přikryjte potravinovou fólií a uschovejte do lednice. Dezert můžete v mrazáku skladovat až 3 měsíce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Helly’s Simple Recipe